Kun kuljetat elintarvikkeita poikkeusoloaikana riskiryhmille, ota huomioon seuraavat seikat:

  • Tartuntojen ehkäisemiseksi elintarvikkeet toimitetaan asiakkaan ulko-ovelle eikä asiakkaiden koteihin saa mennä.
  • Kuljetaan kylmä kylmänä ja kuuma kuumana. Huolehdi, että kylmä- ja kuumaketju säilyvät koko kuljetuksen ajan.
  • Jos kuljetukseen ei ole käytettävissä jäähdytyslaitteistolla varustettua kuljetusvälinettä, tulee kylmätuotteet kuljettaa esim. kylmäkalleilla varustetussa kylmälaukussa.
  • Kuumana kuljetettavien elintarvikkeiden tulee pysyä vähintään +60 asteisina. Näiden kuljettamiseen voi käyttää lämpölaatikoita.
  • Kuljetusaikojen tulee olla lyhyet, jos ei ole käytössä asianmukaista jäähdytyslaitteistoa kuljetusvälineessä.
  • Noudata hyvää käsihygieniaa ja yleistä hygieniaa.
  • Elintarvikealan toimijoiden tulee omavalvontasuunnitelmassaan ottaa huomioon elintarvikkeiden kuljettaminen.

Löysitkö etsimäsi

Kiitos palautteesta!