Kun kuljetat elintarvikkeita poikkeusoloaikana riskiryhmille, ota huomioon seuraavat seikat:
- Tartuntojen ehkäisemiseksi elintarvikkeet toimitetaan asiakkaan ulko-ovelle eikä asiakkaiden koteihin saa mennä.
- Kuljetaan kylmä kylmänä ja kuuma kuumana. Huolehdi, että kylmä- ja kuumaketju säilyvät koko kuljetuksen ajan.
- Jos kuljetukseen ei ole käytettävissä jäähdytyslaitteistolla varustettua kuljetusvälinettä, tulee kylmätuotteet kuljettaa esim. kylmäkalleilla varustetussa kylmälaukussa.
- Kuumana kuljetettavien elintarvikkeiden tulee pysyä vähintään +60 asteisina. Näiden kuljettamiseen voi käyttää lämpölaatikoita.
- Kuljetusaikojen tulee olla lyhyet, jos ei ole käytössä asianmukaista jäähdytyslaitteistoa kuljetusvälineessä.
- Noudata hyvää käsihygieniaa ja yleistä hygieniaa.
- Elintarvikealan toimijoiden tulee omavalvontasuunnitelmassaan ottaa huomioon elintarvikkeiden kuljettaminen.