Uimarannat

Uimarantojen veden laadun tutkimukset

Pirtevan alueen kunnissa (Hämeenkyrö, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi) on yhteensä 35 yleistä uimarantaa.

Yli 100 kävijän rannoilta otetaan yksi vesinäyte noin kaksi viikkoa ennen uimakauden 15.6. – 31.8. alkua ja sen jälkeen kolme näytettä uimakauden aikana. Muilta pienemmiltä yleisiltä uimarannoilta otetaan kolme näytettä uimakauden aikana.

Uimarantavesinäytteiden tulokset ovat uimakaudella nähtävissä uimarantojen ilmoitustauluilla ja Pirtevan nettisivuilla. Tutkimustulokset ja sinilevähavainnot päivitetään näille sivuille tuoreeltaan.

Sinilevä

Sinilevää tarkkaillaan jokaisella näytteenottokerralla ja tarvittaessa muulloinkin.

Rannalle viedään tiedote, jos vedessä on runsas sinileväkukinta. Tiedotteessa kerrotaan sinilevän terveysvaaroista ja kehotetaan välttämään uimista runsaan kukinnan aikana.

Pirkanmaan ELY-keskus seuraa kesäkaudella Pirkanmaan järvien sinilevätilannetta. Seurantapisteiden ja kansalaishavaintojen tiedot löytyvät Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämästä verkkopalvelusta Järviwikistä. Verkkopalvelussa opastetaan omatoimiseen sinilevähavaintojen tekoon.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteestasi