Nikotiinikorvausvalmisteet

Nikotiinikorvausvalmisteita saa myydä tupakkaa myyvissä vähittäiskaupoissa, kioskeissa ja huoltoasemilla sekä ravitsemisliikkeissä. Vähittäismyyntiluvan myöntää kunnan valvontaviranomainen.

Nikotiinikorvausvalmisteita saa myydä ainoastaan 18 vuotta täyttäneille. Myyjän on voitava valvoa ostotilannetta. Myynti automaattisista myyntilaitteista on kielletty.

Valvonta

Kunta tarkastaa omasta aloitteestaan ja tehtyjen ilmoitusten perusteella nikotiinikorvausvalmisteiden varastointi- ja myyntipaikkoja sekä valvoo nikotiinikorvausvalmisteiden myyntiä.

Nikotiinikorvausvalmisteiden myyntiluvan hakeminen

Vähittäismyyntilupahakemus voi olla vapaamuotoinen kirjallinen hakemus.

Hakemuksessa tulee esittää seuraavat tiedot

  • hakijan nimi tai yhteisön toiminimi ja yhteystiedot, yritys- ja yhteisötunnus sekä nikotiinikorvausvalmisteiden myyntipaikkojen osoitteet
  • selvitys nikotiinikorvausvalmisteiden säilytyksestä ja myynnin valvontajärjestelyistä
  • myynnistä vastaavan nimi ja yhteystiedot
  • nikotiinikorvausvalmisteiden myyntipaikassa sijaitsevien myyntipisteiden lukumäärä ja selvitys niiden sijainnista.

Voit tehdä myös sähköisen hakemuksen nikotiinivalmisteiden vähittäismyyntiinmyyntilupaa varten tällä lomakkeella  . Lomakkeen lähettämiseen vaaditaan Suomi.fi-tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Lue ohje lomakkeen lähettämiseen.

Hakemuksen toimitus ja käsittelymaksut

Hakemus toimitetaan Ympäristöterveys Pirtevaan postitse osoitteeseen: Pirkkalan kunta, PL 1001, 33961 Pirkkala
tai sähköpostitse: ymparistoterveys@pirkkala.fi

Hakemuksen käsittelystä peritään kunnan maksutaksan mukainen maksu. Nikotiinikorvausvalmisteiden vähittäismyynnin valvonnasta peritään vuosittainen valvontamaksu.

Ilmoitus myynnin lopettamisesta

Nikotiinivalmisteiden vähittäismyyntiluvan haltijan on ilmoitettava lupahakemuksessa ilmoitettujen tietojen muutoksesta ja myynnin lopettamisesta kunnalle osoitteeseen: ymparistoterveys@pirkkala.fi.

Voit tehdä myös sähköisen ilmoituksen tällä lomakkeella  . Lomakkeen lähettämiseen vaaditaan Suomi.fi-tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Lue ohje lomakkeen lähettämiseen.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteestasi