Kissoja ei saa koskaan jättää heitteille luontoon. Villiintynyt kissa on tehokas saalistaja, joka pyydystää kaiken ruokansa luonnosta. Villiintyneenä kissa on haitallinen vieraslaji, kansallisen vieraslajistrategian mukaan. Villiintynyt kissa ei kuulu Suomen luontoon. Hylättynä kissat kärsivät kylmyydestä, nälästä ja sairauksista sekä lisääntyvät hallitsemattomasti. Älä siis hylkää kissaasi. 

  • Metsästyslain (615/1993) 85§:ssä säädetään, että kotieläimeksi otetun kissan heitteillejättö ja hylkääminen on kielletty.
  • Järjestyslain (1195/2003) 14§:ssä säädetään, että kissan omistajan haltian on pidettävä huolta siitä, ettei kissa pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua.
  • Eläinsuojelulain 247/1996 5§:ssä säädetään, että hoidossa olevaa eläintä ei saa jättää hoidotta tai hylätä.

Löysitkö etsimäsi

Kiitos palautteesta!