Elintarvikevalvonta
Ehkäise koronaviruksen leviäminen ravintolassa tai myymälässä
Rekisteröity elintarviketoiminta
Laitokset
Ruokamyrkytykset ja asiakasvalitukset
Elintarvikehuoneiston vaatimukset
Omavalvonta
Alkutuotanto
Kontaktimateriaalit
Eläinperäisten elintarvikkeiden tuonti EU-maista
Kenelle kuuluu vastuu elintarvikkeen turvallisuudesta?
Ensisijainen vastuu elintarvikkeen turvallisuudesta kuuluu toimijalle. Elintarvikevalvonnan tehtävänä on suojata kuluttajaa elintarvikkeiden aiheuttamilta terveyshaitoilta.
Elintarvikehuoneistojen lainsäädännön mukainen valvonta
Tarkastajat tekevät tarkastuksia valvontasuunnitelman*, ruokamyrkytysepäilyjen tai asiakasvalitusten perusteella. Tarkastuskohteita ovat alkutuotanto, elintarvikehuoneistot, laitokset ja kontaktimateriaalitoimijat. Tarkastukset tehdään pääsääntöisesti ennalta ilmoittamatta ja Oiva-arviointiohjeiden mukaan.
Lisätietoa ja ohjeita yrityksille Oiva tarkastuksiin liittyen löydät tästä.
Ympäristöterveys Pirteva vastaa elintarvikevalvonnan toteuttamisesta Hämeenkyrön, Lempäälän, Pirkkalan ja Vesilahden kuntien sekä Nokian ja Ylöjärven kaupunkien alueella.
Tarkastuksista julkaistaan Oiva-raportit.
*valvontasuunnitelma: Ympäristöterveys Pirtevan laatima suunnitelma vuoden toiminnasta
Keskeinen lainsäädäntö
Lisätietoa elintarvikelainsäädännöstä löydät Maa- ja metsätalousministeriön sivuilta
Maksu
Ympäristöterveys Pirtevan maksutaksa.
Palaute
Jätä palautetta tarkastuskäynnistä täyttämällä asiakastyytyväisyyskysely.
Usein kysyttyä
Löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin Ruokaviraston sivuilta