Moni hankkii kesäksi suloisen kissanpennun tuomaan iloa lapsille ja aikuisille. Kesän loputtua kissat usein hylätään oman onnensa nojaan. Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton arvion mukaan Suomessa hylätään vuosittain vähintään 20 000 kissaa.

Uskotaan, että kissat pärjäävät kesät-talvet pyydystäen itselleen ruokaa, mutta ne eivät selviä Suomen kylmästä ja karusta talvesta. Usein kissa jää naukumaan mökin/kodin oven taakse nälissään ja ikävissään. Eritoten kissanpennut leimautuvat niistä huolta pitäneisiin ihmisiin.

Kissan hankkiminen on iso päätös, ja kissalle tulee tarjota koti noin seuraaviksi 20 vuodeksi. Mikäli yhtään epäilet, voitko huolehtia kissasta kymmenien vuosien ajan, älä ota kissaa. Älä edes kesäksi.

Mikäli kesäkissan kuitenkin tulee ottaneeksi, tulee kissa viedä kesän päätteeksi eläinlääkärille lopetettavaksi. Näin kissa ei tule kärsimään tulevan talven pakkasista ikävää potien.

Löysitkö etsimäsi

Kiitos palautteesta!